Petek Temizleme Makinesi
Sitemizde “Petek Temizleme Makinası Fiyatı ve Fiyatları”, “Yerden Isıtma Sistemlerinin Temizliği Nasıl Yapılır?”, “Merkezi Isıtma Sistemi Temizliği Nasıl Yapılır?”, “Petek Temizleme Kimyasalı ile Kombi Petek Temizliği”, “Petek Temizliğini Kendimiz Nasıl Yaparız?” gibi bilgilere de ulaşabilirsiniz.
Petek Temizleme Makinesi
Evlerimizde ve iş yerlerimizde kullandığımız peteklerin temizliği peteklerin içinde oluşan kirlerin Petek Temizleme Makinası ve Petek Temizleme Kimyasalları ile sistemden temizleme işlemine Petek Temizliği denir. Bu makinalar Kombi Temizleme Makinası, Tesisat Temizleme Makinası, Petek Yıkama Makinası olarakta adlandırılırlar. Peteklerin iç yüzeyinde zamanla kireç, çamur, balçık ve korozyon artıkları birikerek ısınma veriminin düşmesine sebep olur.
Kompresörlü Petek Temizleme Makinası, basınçlı temiz su kullanarak, petek/radyatör/kombinizi yerinden sökmeden, petek kombi ve ısıtma sisteminin içerisinde oluşan çamur, kireç ve pas birikintilerini çok kısa bir sürede temizlemek için ideal bir makinedir.
Petek Temizleme Makinesi, ısıtma ve tesisat sistemindeki, çamur, kireç, pas artıklarını basınçlı temiz su kullanarak çok hızlı bir şekilde temizleyen bir makinedir. Sadece bir temizleme işlemi sonrasında, kombinin optimum enerji verimliliği oranını ve genel ısıtma sistem performansını en yüksek seviyeye çıkarır; kombi gürültüsünü ortadan kaldırır ve yakıt tüketimini en aza indirerek enerji verimliliğini sağlar. %100 Yerli Üretim olduğundan yedek parça temini kolaydır. Ergonomik yapısı ve şık görünümüyle profesyonel, kompakt bir makinedir.
Kış ayı geldiğinde ise vazgeçilmez bir hizmet olan Petek Temizleme, maalesef ki yaz ayında unutulan hizmetler arasındadır. Yaz aylarında çalışmayan ve sirkülasyon olmayan kalorifer tesisatında çamurlaşma, tortu tabakası oluşumu ve korozyon oluşumu daha hızlı olacaktır. Peteklerin temizleme işlemi yapıldığında, kalorifer tesisatında ve petek kanallarında oluşan pislikler, Petek Temizleme Makinası ve kimyasalı ile çözülüp, Petek Temizleme videomuzda görüldüğü üzere çamurlaşmış paslı su tesisat dışına çıkarılmaktadır. Bu uygulama ile tesisatta dolaşımda olan su yenilenmekte, kombi arızalarının önüne geçilmekte ve ısınmada maksimum verim sağlanmaktadır.
Kombi petek temizliği tek başına kapsamlı bir kombi bakımı sayılmasa da bu sayede kombilerin dönemsel kontrolleri gerçekleştirilmiş, güvenliklerinden emin olunmuş ve aynı zamanda ısıtma kapasiteleri arttırılarak enerji tasarrufu sağlanmış olur.
Tesisat temizliği denilince akla genelde merkezi sisteme bağlı ya da bağımsız kat kaloriferlerinin olduğu tesisatların temizliği geliyor. Soğuk su tesisatlarının temizliği de tesisat temizliği kapsamında değerlendirilse de, çok sık olarak yapılmıyor.
Makine Kullanmanın Faydaları
– Isıtma ve tesisat sitemindeki kireç, çamur, korozyon ve pas tortularını temizler.
– Kombi içerisindeki kireçlenmeyi yok eder.
– Kombinin gürültü çalışmasını ve sirkülasyon problemlerini giderir.
– Tek seferde tüm ısıtma ve tesisat sistemini temizler ve koruma altına alır.
– Çift yönlü yıkama teknolojisi ile sistemi kir, pas ve tortulardan tamamen arındırır.
Sıhhatli bir Petek Temizleme işleminde makul makina ve teçhizat seçimi büyük ehemmiyet taşımaktadır. Basınç değeri Petek Temizleme Makinalarında önem arz etmektedir. Bu konuda tesisatınızın iyi temizlenmesi için ideal petek temizleme makinası ve ekipmanları satışını yapmaktayız. Petek Temizleme Makinası Üreticisi olarak iyi sıcaklık yayarak ısıtan peteklere sahip olmanız için periyodik olarak minimum 2 senede 1 kez petek temizliği ve kombi bakımı yaptırmanızı öneriyoruz. Aksi halde peteklerinizde eşit sıcaklık dağılımının gerçekleşmemesi neticesinde ısınma sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Ayrı olarak kombiniz çalışırken zorluk çekeceğinden ömrü de kısalmış olacaktır.
Petek Temizliği Nasıl Yapılır?
– Kalorifer peteklerini temizlemek için en uygun yer banyolardır.
– Banyodaki havlupan veya radyatörü sökün, cihazı buraya bağlayın.
– Cihazın RADYATÖR BASMA HATTI’na bağladığınız hortumun diğer ucunu da söktüğünüz radyatörün sıcak su geliş yönü vanasına takın.
İkinci hortumun bir ucunu radyatör gidiş vanasına bağlayıp diğer ucunu tahliye için klozetin içine koyun.
– Cihazın “TEMİZ SU GİRİŞİ”ne bağladığınız hortumun ucunu, Tesisata su verebilmek için banyodaki en yakın musluğa bağlayın.
– Cihazın “enerji” düğmesini açık konuma getirin.
– Suyu açıp “yıkama modu” düğmesini aktif hale getirip temizliğe başlayın.
– Bütün petek vanalarını kapatıp sadece 1 petek açık kalacak şekilde tek tek tüm petekleri temizlemeye başlayınız.
– Petekler tek tek olmak üzere min. 10 dakika her petekte su dolaşımı sağlanır.
– Temizleme işlemi bittikten sonra, kombi su tamamlama vanası yardımıyla sisteme su basılıp işlem tamamlanır.
– Petekleri temizleme işlemi tesisatın kirlilik durumuna göre değişiklik göstermekle birlikte yaklaşık 40 ile 1 saat sürer.
– Normal bir dairede ortalama 6 adet kalorifer peteği bulunmaktadır. Bu petekleri temizleme işlemi tesisatın kirlilik durumuna göre değişiklik göstermekle birlikte yaklaşık 40 ile 1 saat sürer.
Petek temizliğini kendimiz nasıl yaparız sorusuna cevap ararken bu makaleye denk geldim. Adım adım anlatılan bilgilerle evimdeki ısıtma sistemini düzenlemek çok daha kolay oldu. Herkese öneririm!
Kombi petek temizliği konusunda detaylı bilgilere ulaşmak istiyordum ve bu makale tam da ihtiyacım olan şeyi sunuyor. Özellikle petek temizleme kimyasalı kullanımıyla ilgili ipuçları çok değerli. Teşekkür ederim!
Merkezi ısıtma sistemi temizliği hakkında bilgi sahibi olmak için bu makaleyi okudum. Hem kendi başıma yapabileceğim adımları öğrendim hem de profesyonel yardım almanın önemini anladım. Faydalı bir kaynak.
Petek temizleme makinesi fiyatlarına dair bilgileri burada bulabilmek gerçekten harika. Sitemizdeki içerik sayesinde petek bakımı konusunda çok daha bilinçli bir tüketici oldum. Teşekkürler!