Kombi Kullanırken Dikkat Edilecekler

kombi kullanım

Kombi Kullanırken Dikkat Edilecekler
1) Kombilerde su seviyesini nasıl kontrol edebiliriz?
Cihaz üzerinde bulunan manometre üzerinden basınç okunabilir. Analog manometre olmayan cihazlarda cihaz menüsü içinden basınç seçilerek anlık basınç okunabilir. Soğuk tesisatta minimum 1bar fakat optimum basınç 1-1,5 bar aralığında olmalı. Geniş dairelerde(su hacmi fazla olan tesisatlarda) basıncı fazla yükseltmemekte fayda var çünkü basınç yükseldikçe kullanılabilir genleşme tankı hacmi, küçülür.Kombi çalıştığında ısındıkça basınç artacaktır. Maks. çalışma basıncı 3 bar’dır. Su basıncı 3bar’ın üzerine çıktığında cihaz44ın emniyet ventili açarak fazla suyu tahliye eder. Basınç sabit kalmıyorsa genleşme tankı ya da tesisatta kaçak olabilir bu durumda yetkili bayi veya servis aranmalıdır. Genelde kaçaklar kombiden değil tesisattan kaynaklanır.
Basınç 0,5 bar altına düştüğünde cihaz arızaya geçecek ve ilgili arıza kodunu ekranda gösterecektir. Her kombide düşük basınç uyarısı bulunmayabilir bu durumda belirli periyotlarda basınç kontrolü mutlaka yapılmalıdır. Haftada bir, ayda bir.
Basınç azaldığında kombinin altında bulunan doldurma musluğu ile su basılabilir. Su basılırken cihazın bekleme modunda ve soğuk olduğundan emin olunuz.

Bunu da oku :  Doğalgaz Faturasını Düşürmenin 10 Yolu

2) Kombiler kullandıkça mı açılmalı, sürekli açık mı bırakılmalı?
Evde kimsenin bulunmadığı zamanlarda ısı kaybından dolayı sıcaklığın çok düşmesini engellemek için min kapasite çalışmasında fayda var.
Oda termostatı kullanımı ile evde bulunulmadığı zamanlarda 18-20C sıcaklıklar oluşacak şekilde ayar yapılabilir. Eve gelmeye yakın bir zamanda konfor sıcaklığına (20-23C) gelecek şekilde program yapılabilir.
Kombi açma kapama düğmesi ya da sigorta kullanılarak kapatılmamalıdır aksi halde tüm koruma fonksiyonları devre dışı kalır. Standby modunda bırakılmalıdır ya da yaz moduna alınabilir.

3) Kombi kullanmanın yakıt tasarrufu açısından avantajları nelerdir?
Doğalgazlı kombi kullanımı diğer yakıt tiplerine göre daha ekonomiktir. Örnek vermek gerekirse elektrikli, LPG’li kombi, katı yakıtlı kazan.
Kullanım suyu ısıtmak için LPG tüpü kullanmak ya da elektrikli şofben ya da termosifon kullanmak bugünki yakıt fiyatları ile doğalgaza göre oldukça pahalı yöntemlerdir.
Kombi gibi güvenlik ve yakıt tüketimi açısından gelişmiş bir elektroniğe sahip cihaz kullanımı özellikle termostat kullanımı ile oldukça ekonomik bir ısıtma sağlamak için uygundur. Kombilerin montajı ve kullanımı kolay, bakımı kolay, işletimi güvenlidir. Montaj yeri açısından da fazla seçenek sunmaktadır. Boyutları diğer cihazlara göre küçüktür ve kullanma suyu ve ısıtmayı tek başına depolamasız olarak yapıyor olması hem yatırım hem işletim maliyeti açısından avantajlıdır.

Bunu da oku :  Kombili evlerde doğal gaz tasarrufu

4) Kombi arızalandığında ne yapılmalı?
Kombiler arızalandığında genellikle arıza nedenine bağlı olarak yazılıma yüklenmiş olan arıza kodlarını gösterir.
Bu arıza kodlarından örneğin düşük basınç için olan cihaza su bastıktan sonra cihaz resetlenerek çözülebilir. Bu yönlendirmeler çağrı merkezi tarafından yapılır.
İlgili servis birimini ya da çağrı merkezimizi arayarak arıza kodu ile birlikte bilgi verebilirsiniz. Buderus için doğal gaz çağrı merkezini arayabilirsiniz.
Servis yönlendirmesi çağrı merkezi tarafından yapılır.

5) Kombi evin hangi bölümlerine konabilir?
Binaların merdiven boşlukları ve genel kullanımına açık koridorlarına, baca duvarları üzerine, apartman aydınlıklarına, açık balkonlara, yatak odalarına ve patlayıcı veya kolayca alev alabilen maddelerin depolandığı mahallere bağlanmamalıdır. Koruyucu kabin içerisinde olmak şartıyla açık alanlara da konulabilirler.

50 kW üzeri kapasitelerdeki yakma havasını dış ortamdan alan yoğuşmalı cihazlar, sadece cihaz odası olarak kullanılan müstakil bir mahale tesis edilmeli ve mahal dışına da elektrik şalteri konmalıdır. Yakma havasını dış ortamdan alan yoğuşmalı cihazların tesis edildikleri mahalde, dış atmosfere açılan en az 150 cm2 serbest en kesit alanlı bir menfez olmalıdır.

Bunu da oku :  187 Daire içinde doğal gaz kokusu

6) Kombi kullanırken güvenlik açısından nelere dikkat etmeliyiz?
Kombinin bulunduğu ortamdaki dışa açılan menfezler kapatılmamalıdır. Baca bağlantısı ve gaz bağlantısının yerinden oynamamasına dikkat edilmelidir.
Kombi veya tesisat değişiminde ilgili gaz şirketinin onayı alınmalı ve sızdırmazlık testleri yapılmalıdır.

5/5 - (3 votes)
(Visited 27 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment